• Plantele sunt crescute fără substanţe chimice nocive (pesticide, insecticide, azotaţi, ierbicide, fungicide), seminţele nu sunt modificate genetic, iar produsele finale nu sunt iradiate pentru "păstrarea prospeţimii" timp îndelungat!
• Alimentele BIO, conferă rezistenţă în faţa bolilor!
• Alimentele BIO au, pur şi simplu, un gust mai bun !
• Vei avea mai multă energie, prin eliminarea toxinelor din alimentaţie!
• Alimentele BIO sunt mai bogate în vitamine, minerale şi fibre, păstrându-şi calităţile nutritive pentru mai mult timp!
• Agricultura BIO protejează natura, nu polueaza solul, apa şi aerul cu substanţe chimice!
• Productivitate de cel puţin 3 ori mai mică din cauza faptului că nu se folosesc îngrăşăminte chimice ca ajutor de creştere rapidă în greutate şi ca scurtare a timpului de creştere,
• Mijloacele de apărare sunt naturale, scumpe şi nu atât de eficiente ca în cazul otrăvurilor chimice
• Costurile de certificare şi "perioada de conversie" a pământului, de minimum 2 ani
• Perisabilitatea mărita - nefiind iradiate