DE CE BIO ? 

• Plantele sunt crescute fără substanţe chimice nocive (pesticide, insecticide, azotaţi, ierbicide, fungicide), seminţele nu sunt modificate genetic, iar produsele finale nu sunt iradiate pentru "păstrarea prospeţimii" timp îndelungat!
• Alimentele BIO, conferă rezistenţă în faţa bolilor!
• Alimentele BIO au, pur şi simplu, un gust mai bun !
• Vei avea mai multă energie, prin eliminarea toxinelor din alimentaţie!
• Alimentele BIO sunt mai bogate în vitamine, minerale şi fibre, păstrându-şi calităţile nutritive pentru mai mult timp!
• Agricultura BIO protejează natura, nu polueaza solul, apa şi aerul cu substanţe chimice!

 

 

DE CE SUNT MAI SCUMPE PRODUSELE BIO ?

  • Productivitate de cel puţin 3 ori mai mică din cauza faptului că nu se folosesc îngrăşăminte chimice ca ajutor de creştere rapidă în greutate şi ca scurtare a timpului de creştere, 

• Recolta nu se poate apăra de insecte, rozătoare şi buruieni cu ajutorul insecticidelor, ierbicidelor etc.
• Mijloacele de apărare sunt naturale, scumpe şi nu atât de eficiente ca în cazul otrăvurilor chimice
• Costurile de certificare şi "perioada de conversie" a pământului, de minimum 2 ani
• Perisabilitatea mărita - nefiind iradiate

 

 

 

 

Copyright © Cosul-Bio.ro 2010-2018

 

 

 

pasul 1 Condiţii generale pasul 1 Date personale pasul 1 Coşul dvs

 

 Ce trebuie să ştiţi dacă doriţi să deveniţi abonat sau client ocazional:


Voi presta acest serviciu printr-un acord de comision pe care vă rog să-l citiţi şi bifaţi înainte de a lansa comanda (îl veţi găsi în coşul Dvs.).

 

Vreau să specific că nu fac revânzare, ci vă ofer doar un serviciu prin intermediul căruia voi cumpăra pentru şi în numele Dvs., procedeul fiind perfect legal, european, putând să cumpăraţi de oriunde din Uniunea Europeană, iar eu să vă facilitez livrarea mărfii în ţară, dacă aceasta nu este pentru revânzare!

 

1. Odată abonaţi, legumele şi fructele “adăugate în coş”, le veţi primi în fiecare săptămână (dacă nu faceţi modificări).

Modificări în structura comenzii pentru următoarea săptămână pot fi făcute de luni pînă vineri, prin excepţie în weekend. Dar ca sa fiţi “sigur” că veţi primi ce aţi comandat, preferabil este să faceţi pre-comanda de luni pîna vineri fiindcă vineri seara voi trimite comandă fermă către partenerii din Grecia. Este nevoie de 2-3 zile pentru pregătirea comenzii. În momentul ridicării comenzii am posibilitatea să iau marfă în plus faţă de comanda deja pregătită dar nu am siguranţa că voi găsi tot. Deci există o perioadă de 3 zile (sâmbătă, duminică, luni) în care comenzile plasate pot suferi modificări sau chiar să fie onorate peste o săptămână. De obicei produsele de bază - banane, lămâi, portocale, etc. sunt pe stoc dar nu am o garanţie pentru asta.

 

2. Fiecare client plateşte la livrare ce a comandat conform bonului de achiziţie.

Comisionul de 5,5 LEI/kg pentru un drum este deja inclus in pretul produselor.

Regulă, plata se face la livrare. Doar în cazuri excepţionale pot personaliza termenul şi modalitatea de plată. Pe viitor îmi propun să fac mai flexibil termenul şi modul de plată dar momentan nu dispun de resursele necesare.

 

3. Comanda minimă este de 3kg.

 

4. Dat fiind faptul că, se poate să nu găsesc toată cantitatea sau toate sortimentele, sau la alte preţuri faţă de cele estimate cu o săptămână înainte, calculele exacte se vor face la livrare. Eventualele diferenţe de preţ, produse lipsă, cantitaţi lipsă, etc, nu îmi pot fi imputate.

 

5. Momentan zilele de livrare vor fi miercuri şi joi, la alegerea Dvs., datorită timpului limitat fizic pe care îl am pentru a aduce marfa, pentru a fi ambalată în pachete individuale şi livrată către Dvs.

Pe perioada vacanţelor, puteţi întrerupe primirea coşului cu condiţia să setaţi vacanţa cu o săptămână înaintea săptămânii de livrare.

 

ATENTIE: Dacă uitaţi să setaţi vacanţa iar eu ajung cu produsele la Dvs. şi nu sunteţi în localitate sunt nevoit să găsim o soluţie de comun acord pentru a livra produsele în altă parte (vecini, rude, etc.) iar banii pentru acea livare să fie achitaţi la urmatoarea livrare. Sau dacă nu reuşesc să comunic cu dvs. voi păstra produsele pîna vom stabili contactul. Pentru a evita astfel de situaţii nedorite am adăugat la "Date profil personal” o căsuţă în care puteţi bifa dacă doriţi să primiţi un mail de inştiinţare a livrării cu câteva zile înainte de ziua livrării.

 

6. Transportul este gratuit în Bucureşti.

Pentru oraşele limitrofe comanda minimă este de 10 kg (şi este posibil să fiţi condiţionat/ă de o zi anume). În ţară livrarea se poate face prin curierat rapid.

 

7. În caz că doriţi să primiţi doar o comandă (spot) sau o dată la doua săptămâni este necesară setarea unei "vacanţe" în contul Dvs.

 

8. Ambalarea

Produsele vin ambalate în pungi, plase, caserole şi nu au o valoare exactă. Dacă comandaţi 1 kg de banane este posibil să primiţi 0,9 kg sau 1,1 kg (marja de eroare a ambalajului este trecută în dreptul fiecărui produs). Preţul este însă per kg! Pe bon veţi găsi scris cantitatea trimisă în mod real. Voi încerca să pun un “pachet” cât mai aproape de solicitarea Dvs. .
Dacă solicitaţi o cantitate mai mică decât minimum marjei de eroare, aproape sigur nu veţi mai primi produsul în ambalajul original.

 

9. După fiecare drum voi pastra bonurile din care să reiasă preţul unitar şi data. Poza cu aceste bonuri o puteţi vizualiza la cerere în coşul Dvs. în momentul când doriţi să actualizaţi comanda. Poze la raft cu preţuri şi produse gasiţi pe site la secţiunea “POZE”.

 

10. Cine are nevoie de bon de decont, trebuie să solicite acest lucru anticipat. Voi face bon separat. Acest bon se poate introduce în contabilitatea română, fără probleme.

 

11. Toţi abonaţii sunt anunţaţi printr-un newsletter despre modificări importante.

 

OBSERVAŢII:

- Produsele respectă legislaţia greacă de vânzare (etichetare, bonuri, fiscale, etc).

- Produsele au avize şi certificate de la autoritaţile greceşti, nu de la cele române.

- Nu puteţi deduce TVA-ul. TVA-ul se plăteşte în Grecia.

- Marfa odată comandată nu poate fi returnată sau refuzată, în caz contrar îmi aparţine dreptul de a nu vă mai servi pe viitor.

- Aproape toată marfa este preambalată! Dacă nu comandaţi la cantitatea ambalată - indicaţia o gasiţi în coşul Dvs. in dreptul produsului mergand cu cursorul pe bulina de culoare verde, veţi primi cantitatea cerută dar fără ambalaj.